Anne Reitsma uit Lieshout had een goed idee. Lampjes staan symbool voor ideeën, daarom werden deze uitgedeeld tijdens het bezoek van het projectteam aan de kernen in het kader van de Laarbeek Energiek campagne.

Het doel van het bezoek op zaterdag 15 april was om goede ideeën op het gebied van duurzaamheid op te halen. Anne had een idee gekoppeld aan het lampje (dat is nog eens toevallig!). Hij stuurde een foto van het lampje met een zonnecel. Want dat is duurzaam! Hiermee heeft Anne de prijs gewonnen: een waardebon ter waarde van € 100,- te besteden bij de Boerenbond in Aarle-Rixtel.

En, op woensdag 10 mei was het zover. Anne kreeg de waardebon uitgereikt van wethouder Joan Briels, bij de Boerenbond in Aarle-Rixtel. Stephan van de Boerenbond had een mooi plekje uitgezocht voor de uitreiking, bij de eigen moestuin. Tijdens de uitreiking gaf Anne aan dat hij de prijs graag aan een lokaal initiatief wilde doneren. “Zelf heb ik al genoeg in de tuin, en ik gun het iemand anders ook!” Toevallig zit de Boerenbond tegenover Snoeperij Jantje, waar de tuin nog een goede opknapbeurt kan gebruiken. Samen met Joan en Stephan is Anne direct naar de snoeperij gelopen. Daar werd het voltallig team van de snoep- en cadeauwinkel verrast met een cheque van € 100,-. “Yes, nu kunnen we naast planten het kippenhok kopen waar we voor aan het sparen waren! Dan hebben de kuikens, die onlangs geadopteerd zijn door Jantje een mooi huisje over een paar maanden!”

Na de overhandiging van de cheque heeft Anne een heerlijk kopje koffie mét verse appeltaart genuttigd in de mooie tuin van Snoeperij Jantje. “Prachtig dit, een mooie bestemming voor mijn prijs”. Prachtig inderdaad, en het idee van Anne was ook nog eens erg goed!

Heb jij net als Anne een goed idee?