Gemeente Laarbeek stimuleert aanschaf zonnepanelen

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om deel te nemen aan het Zonnepanelenproject Zuidoost-Brabant. Dit maakt het voor inwoners uit Laarbeek mogelijk om tegen een goedkope lening, geheel ontzorgd, zonnepanelen aan te schaffen. Na 15 jaar is de lening afbetaald. Behalve dat groene energie erg goed is voor het milieu, levert het de deelnemer ook nog een kleine besparing op omdat het terug te betalen bedrag lager is dan de huidige elektriciteitsrekening.

Instemming gemeenteraad

De gemeenteraad moet nog akkoord gaan met het voorstel. Naar verwachting gebeurt dit op 1 juni aanstaande. Er is dan voldoende geld beschikbaar om 308 daken in Laarbeek van zonnepanelen te voorzien.

Interesse?

Bent u geïnteresseerd en overweegt u om deel te nemen aan het project? Laat het ons dan weten via kcc@laarbeek.nl of via telefoonnummer 0492-469700. Dit kan in elk geval tot 1 juli 2017. U zit dan nog nergens aan vast.

Verdere planning

De planning is enigszins afhankelijk van de andere gemeenten in de regio die deelnemen. Via deze website en de lokale media houden wij u op de hoogte. Het daadwerkelijk aanleggen van de zonnepanelen zal pas starten in 2018, nadat de aanbestedingsprocedure is afgerond.

Eind 2017 worden er informatieavonden over dit onderwerp georganiseerd. Als u aangegeven heeft interesse te hebben, ontvangt u hiervoor automatisch een uitnodiging!